Untitled Document
 

  kezdőlap
rólunk
tagjaink
fegyvereink
elérhetőségek
árajnlat kérés
életünkből
középkori forgatag
támogatóink
közlemények
fórum
linkek
piac
dokumentm tár
 


   


"Animo Sincero, Fide Firmo"
"Tiszta szívvel, szilárd hűséggel"


Jelenleg 1 látogató online.


 
  dokumentumtár

V. Középkori Forgatag Ebesen

Idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Középkori Forgatag nevet viselő nyílt haditorna verseny, amelyet június 27-én kísérhettek figyelemmel az érdeklődők a Művelődési Ház udvarán.
A korábbi évekhez képest igencsak megnövekedett a versenyzők száma, 54 bátor és lelkes jelentkező vett részt a különböző megmérettetéseken, amelyeket két kategóriában – felnőtt és 17 év alatti korcsoportban – indítottunk.
A résztvevők nyolc egyesület képviseletében jelentek meg. Visszatérő vendégekként üdvözölhettük a Szent Longinusz Középkori Hagyományőrző Egyesület tagjait, akik Zentáról, Szerbiából érkeztek. Kaposvárról a Fekete Hollók Rendje második éve vett részt a rendezvényen, míg a kabai Griff Íjász Egyesület eddig minden évben indított versenyzőket. További visszatérő vendégeink voltak a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület és a Landsknecht Söldnertum szintén Debrecenből, míg a Börzsöny Nehézgyalogság tagjai idén először indultak a megmérettetésen. Ebesről két civil szervezet is képviseltette magát az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesület és a szervező Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet jóvoltából. Emellett a korábbi évek gyakorlatához híven helyi fiatalok is szerencsét próbáltak.
A rendezvényt Szabóné Karsai Mária polgármester asszony nyitotta meg, aki szívélyesen köszöntötte a megjelenő vendégeket és lelkes versenyzésre buzdította a résztvevőket. Ezután a szabályok rövid ismertetését követően kezdetét vette az egész napos versengés. A jelentkezők az eddigi évek gyakorlatának megfelelően íjászatban, kelevézpárbajban, kardvívásban és övbirkózásban mérhették össze erejüket és tehetségüket.
Az összes versenyszámban indulók közül a legjobbak elnyerhették a Zsongvölgy Bajnoka, illetve a Zsongvölgy Ifjú Bajnoka címet. Idén az ifjak körében rendezett bajnokságon Litauszki Dorián, a kaposvári Fekete Hollók Rendjének tagja szerzett diadalt, míg a felnőttek közül Fendrik Ferenc, a zentai Szent Longinusz Középkori Hagyományőrző Egyesület versenyzője bizonyult a legsikeresebbnek.
A két bajnok mellett a következő ebesi versenyzők nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Az ifjak között Zsákai Martin, aki nem csak övbirkózásban és kardvívásban ért el második helyezést, de az összesített versenyben is felállhatott a dobogó második fokára. A felnőttek között íjászatban Szatmári Gábor harmadik helyezést ért el Zsongvölgy versenyzőjeként, míg kelevézdobásban a civilként induló Csorvási Tamás harmadikként, Csorvási József Zsongvölgy képviseletében pedig másodikként állhatott a dobogóra. Az övbirkózás bajnoka a civil versenyzőként induló Lázár Mihály lett, aki hihetetlen állóképességről tett tanúbizonyságot a küzdelmei alatt. Emellett minden résztvevőnek szeretnénk gratulálni, hiszen az egész napos megmérettetés kimerítő energiapróbát jelentett az összes jelenlévő számára, amit mindenki hősiesen kiállt.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Ebesi Önkormányzatnak, az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesületnek, az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, akik jelentős támogatással járultak hozzá a rendezvény megvalósításához, valamint a Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet tagjainak, barátainknak és családtagjainknak, akik a szervezésben és a lebonyolításban nyújtottak segítséget, amelynek köszönhetően egy újabb élményekkel és barátságos versengéssel tarkított szombati napot tölthettünk együtt. A részletes eredménylista megtalálható a www.zsongvolgyihaditorna.hu oldalon a Középkori Forgatag menüpont alatt.

Horváthné Győri Márta

 

----------------------------------------------------------------------------------------

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK 2015 :

Plakát
Versenykiírás, szabályok
2015-competition ENGLISH
Jelentkezési lap

Középkori Forgatag 2015 Eredmények

------------------------------------

 

 

 
 
 
Untitled Document