Untitled Document
 

  kezdőlap
rólunk
tagjaink
fegyvereink
elérhetőségek
árajnlat kérés
életünkből
középkori forgatag
támogatóink
közlemények
fórum
linkek
piac
dokumentm tár
 


   


"Animo Sincero, Fide Firmo"
"Tiszta szívvel, szilárd hűséggel"


Jelenleg 1 látogató online.


 
  dokumentumtár

Középkori Forgatag a Művelődési Ház udvarán

Mindenható Urunk 2011. évében, június hónap 25. napján, szombaton színes és víg kedvű társaság nemes versengésének lehettek szem-és fültanúi az arra járók, a Művelődési Ház udvarát elfoglaló hagyományőrző csoportok tagjai ugyanis a Középkori Forgatagon mérettettek meg egymással négy különböző versenyszámban. A bátor jelentkezők a balmazújvárosi Balmaz Hagyományőrző Íjász Kör, a hajdúszoboszlói Crux Alba Középkori Hagyományőrzők, a Debrecenből érkező Debreczeni Dósa Gyalogos Bandérium és a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tagjai közül kerültek ki, míg Ebest a házigazda, a Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet képviselte a versenyen, mely három kategóriában; az ifjak (17 év alatt), a hölgyek és a felnőtt férfiak körében zajlott.
Első próbatételként íjásztehetségüket kellett megmutatniuk a vállalkozó szellemű hölgyeknek és uraknak, melyet ravasz akadálypálya nehezített, de ez sem szeghette kedvüket a hősies versenyzőknek, akik ezután kardvívásban, övbirkózásban és kelevézpárbajban mérték össze erejüket és tehetségüket. Harciasan víg kedélyüket a komor esőfelhők sem törték meg, kitartásuk eredményeképp pedig az eredményhirdetésre ismét derült égboltra tekinthettünk, melynek ragyogásán csak a jutalomként nyert érmek csillogása tett túl.
A mosolygó és fáradt-elégedett arcok láttán bizonyossá vált, hogy sikeres és eseménydús nappal gazdagodott minden jelenlévő, melynek létrehozásában szeretnénk ezúton is köszönetet mondani minden támogatónknak, különös tekintettel Sós Barnabásnak, Horváth Attilának, Jónás Kálmánnak, az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft-nek, illetve az NCA Nemzeti Civil Alapprogramnak.    

Győri Márta Andrea

 

LETÖLTHETŐ EREDMÉNYLISTA

 
 
 
Untitled Document